Laatste nieuws

LAATSTE NIEUWS
door Marc | 2020-02-12 14:02:55
door Marc | 2016-05-08 20:05:15
door Marc | 2020-02-12 14:02:14
door Marc | 2015-11-14 20:11:20
door Marc | 2015-07-15 12:07:47
Versie 3.23
Door Marc | 2020-02-12 14:02:55

blijegebruiker.jpg

Zojuist is bij een deel van onze klanten ClaverCMS 3.23 in gebruik genomen.

Deze versie heeft een groot aantal bugfixes waaronder het opslaan van formulieren in de database en een knop "Ik ben geen robot!" is toegevoegd.

Ook het userbeheer en de webmastermodule zijn aangepast naar de laatste php versie.

We hebben o.a. problemen met menu's, browsercompaibileit en andere zaken opgelost.

Tevens is de image cropper (plaatjesknipper) vervangen door een betere versie. Foto's verliezen na het knippen geen kwaliteit meer en je kunt simpeler afbeeldingen en de hoofdfoto vervangen.

 

Versie 3.15
Door Marc | 2016-05-08 20:05:15

Een collega ontwikkelaar wees ons op een kwetsbaarheid in de vorige versies van ClaverCMS die kon worden misbruikt om zogenaamde SQL injectie uit te voeren op de websites van onze klanten.

Deze kwetsbaarheid is bij alle klanten direct dichtgezet, echter werkte toen een deel van het systeem niet meer zoals het moest. Er is toen snel begonnen aan de nieuwe update waarin alle bekende kwetsbaarheden zijn gedicht

De problemen zijn met deze release helemaal opgelost en deze is reeds bij al onze klanten geinstalleerd.

Enkele dingen die zichbaar zijn aangepast zijn o.a. het loginscherm. Deze geeft nu een foutmelding onder het loginvenster als er foutief wordt ingelogd. Tevens wordt bij iedere keer inloggen de wachttijd verdubbeld om inbraak lastiger te maken.

De bovenbalk is ook aangepast en wordt nu minder vaak herladen. Door de snelheid van het systeem zal dit de meest gebruikers niet opvallen. Echter is de kans op problemen door de aanpassingen nu vele malen kleiner. 

Het belangrijkste is dat er een heleboel beveiligingen zijn toegevoegd en modules zijn herschreven zodal het systeem nu ook vlekkeloos draait als er via Https wordt ingelogd op het CMS.

Versie 3.12 is onderweg!
Door Marc | 2020-02-12 14:02:14

Sinds de komst van IE11 en Edge is er veel aan de hand bij de verschillende Content Management Systemen. Veel grote Content Management Systemen moesten hun belangrijkste codes aanpassen om goed te kunnen blijven functioneren met de laatste browsers uit de hoge hoed van Microsoft.

Eén van de problemen was o.a. dat de Wysiwyg editor (What You See is What You Get) onderdelen niet juist toonde of niet goed werkte in de nieuwe browser. Om ook in de toekomst verder te kunnen moest deze dus worden vervangen. En dat is gebeurd in deze nieuwe release van ClaverCMS. 

De nieuwe versie heeft voor veel gebruikers een nieuw uiterlijk. Dat zal ongetwijfelt wat vragen opleveren van onze klanten. Uiteraard staan we weer klaar om iedreen te ondersteunen waar nodig.

De nieuwe versie heeft ook wat grote voordelen want hij is stabieler, sneller, en heeft een betere samenwerking met de bestandenmanager.

Momenteel is deze versie bij een aantal klanten ingezet en zal deze zo spoedig mogelijk bij de rest worden ingezet.

Rechten binnen ClaverCMS anders geregeld
Door Marc | 2015-11-14 20:11:20

Sinds de eerste versie van ClaverCMS was het bijhouden van de website voor alle webmasters hetzelfde geregeld.

In de laatste versie is daar iets veranderd. Vanaf nu is het mogelijk dat een medewerker eerst alle wijzigingen in de website klaarzet zonder dat deze aanpassingen worden geactiveerd.
U heeft zo meer zekerheid dat er geen zaken op internet worden gepubliceerd die uw bedrijf kunnen benadelen. 

Hoe werkt het?

Het werkt heel eenvoudig. De redacteur (bijvoorbeeld een kantoormedewerker) maakt alle wijzigingen op de website. Hij of zij kan deze items alleen in "preview modus" of als concept opslaan.

Zodra alles is aangepast logt de webmaster in.

Via de button "wijzigingen doorvoeren" kan hij alle items die in "preview modus" zijn geplaatst zijn in één keer activeren.

De items die nog verder moeten worden aangepast kunnen in "concept modus" geplaatst worden, zodat deze wijzigingen pas op een later tijdstip worden geactiveerd.

 

ClaverCMS 3.11 in gebruik genomen
Door Marc | 2015-07-15 12:07:47

Vorige week is de ClaverCMS update naar 3.11 gelanceerd. In deze nieuwe versie vinden we een aantal grote aanpassingen.

De meeste wijzigingen zijn visueel maar er zijn ook een aantal aanpassingen gedaan aan o.a. de formulieren module, de ClaverCMS hoofdbalk, het rechtensysteem en de webmaster module.

Bij alle websites van onze klanten is de update inmiddels uitgevoerd en lijkt tot nu toe geen grote problemen te geven. Mocht u toch problemen ondervinden dan horen wij dat graag.

Alle wijzigingen zijn opgenomen in het changelog. Het complete changelog vindt u binnenkort hier.

Visueel zijn de volgende aanpassingen uitgevoerd:

  • Het hoofdmenu (het scherm met de hoofdknoppen en de overzichtslijsten) is volledig herschreven. De iconen zijn vervangen door knoppen. De items 'Laatste bewerkingen', 'Concepten' en 'Aan het bewerken' zijn slimmer en netter opgezet, zodat nu ook de datum wordt meegegeven.
  • De bovenbalk is fuctioneel verbeterd en de opzet is slimmer, zodat nu beter zichtbaar is in welke modus ClaverCMS zich bevind.
  • De template editor is netter opgezet.

Technisch zijn de volgende aanpassingen uitgevoerd:

  • Diverse beveiligings-aanpassingen doorgevoerd.
  • Systeem loopt soepeler en de server wordt minder zwaar belast.
  • Fout opgelost bij opslaan in "preview modus" wanneer er een afbeelding met de fotoknipper wordt toegevoegd.
  • Database onderhoudstool gerepareerd welke in bepaalde omstandigheden een foutmelding gaf.